AVK International vinder DIRA Automatiseringsprisen 2024

DIRA – Dansk Robot Netværk – uddeler hvert år DIRA Automatiseringsprisen til en dansk slutbruger, der har en god automatiseringshistorie. 11-09-2024

AVK International vinder DIRA Automatiseringsprisen 2024. Vi blev indstillet til prisen af vores partner Kilde Automation.

Fuldautomatisk robotcelle til montering og trykprøvning af 31 ventilvarianter

AVK International har investeret i en fuldautomatisk robotcelle, der benyttes til at producere skydeventiler til drikkevand. Robotter og avancerede visionsystemer sikrer, at ventilernes komponenter samles op og monteres automatisk. Der anvendes både presse, gevindskæring og skrueprocesser i monteringen, og ventilerne bliver til sidst kvalitetstestet via trykprøvning. 

For 30 år siden tog AVK International de første skridt ind i automatiseringens verden med den første robot, og siden da har vi konstant investeret i robotløsninger til fx bearbejdning og samling af ventilspindler. Den fuldautomatiske robotcelle, hvor der monteres og trykprøves 31 forskellige varianter af drikkevandsventiler, der vejer fra 3,6 til 54 kilo, er dog langt den største til dato.

“Vi har hævet kvaliteten, vi har fjernet rigtig meget ensidigt, gentaget arbejde og fjernet nogle tunge løft. Samtidig bliver vi langt mere konkurrencedygtige med den her løsning”, siger Lars Christiansen, Plant Manager hos AVK International.

"Det er en imponerende automatiseringsløsning, som AVK International har implementeret. Og virksomhedens rejse er også bemærkelsesværdig. De startede et sted og er endt ud et større og mere gennemgribende sted, som har fået dem til at kigge større dele af produktionen efter. AVK International er altså et godt eksempel på, at automatisering kan være med til at rykke hele virksomheden og højne niveauet"lyder det fra juryen.

DIRA har lavet en video om AVK Internationals nominering til Automatiseringsprisen  du kan se den her: AVK International  nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2024. Og du kan læse mere om kåringen af AVK International som vinder af prisen her: Familievirksomhed fik sin første robot for 30 år siden: AVK International vinder DIRA Automatiseringsprisen 2024.

Fremtidssikring gennem teknologi

Med automatiseringsløsninger, der inkluderer avanceret robotteknologi, har AVK International fremtidssikret produktionen. Automatiseringen har ikke blot bidraget til øget effektivitet, men også til en markant reduktion af spild og energiforbrug, hvilket understøtter AVK’s målsætning om at reducere miljøpåvirkningen og styrke den bæredygtige udvikling.

AVK Group Director og administrerende direktør for AVK International Morten Sæderup Nielsen, udtaler: "Det er en ære at modtage DIRA Automatiseringsprisen 2024. Prisen er en anerkendelse af vores teams hårde arbejde og deres evne til at kombinere teknologisk innovation med vores kerneværdier. Automatisering er en afgørende del af vores strategi for at forblive konkurrencedygtige i en global industri, og vi vil fortsætte med at investere i teknologier, der styrker vores produktion og bidrager til en bæredygtig fremtid."

Hvad er DIRA?

DIRA står for ‘Danish Industrial Robot Association’ – Dansk Robot Netværk. Netværket blev stiftet i 1982 og har i dag mere end 215 medlemsvirksomheder. DIRA er et aktivt netværk for udviklere, leverandører, aftagere, slutbrugerorganisationer, uddannelsesinstitutioner og myndigheder med interesse for robotteknologi.